Polityka prywatności

25 maja 2018 roku zaczyna obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”, „ORODO”, „GDPR” lub „Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych”). W związku z tym pragniemy zwrócić Twoją uwagę na kilka istotnych kwestii związanych z przetwarzaniem Twoich danych:

Administratorem danych jest Fundacja „Civitas Christiana” z siedzibą przy ul. Wspólnej 25, 00-519 Warszawa, e-mail: fundacja@civitaschristiana.pl Kontakt do inspektora ochrony danych: iod@civitaschristiana.pl.

Polityka prywatności

Dokument, który czytasz stanowi politykę prywatności Fundacji „Civitas Christiana”, dalej nazywaną Fundacją, którą w internecie znajdziesz pod adresem www.fundacja.civitaschristiana.pl.

Fundacja działa pod nazwą Fundacja „Civitas Christiana”, nr NIP 5213689229, nr REGON 360763147, ul. Wspólna 25, 00-519 Warszawa, dalej nazywaną Administratorem.

Dane osobowe i prywatność oraz prawa osoby udostępniającej
Jeśli zamierzasz przekazać darowiznę, zostać wolontariuszem, przystąpić do realizowanych przez nas programów czy też po prostu pomóc nam w realizacji naszych celów statutowych – zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne dla naszej współpracy – ze względu na charakter prowadzonej przez nas działalności. Administratorem Twoich danych osobowych jest Administrator.
W związku z tym Twoje dane przetwarzane są przez nas w celach związanych z funkcjonowaniem Fundacji, realizacją celów statutowych oraz, o ile wyrazisz na to zgodę (zapiszesz się na newsletter), w celach marketingowych/informacyjnych. Jeśli się na to zgodzisz – będziesz otrzymywać od nas m.in. uruchamianych programach oraz kampaniach społecznych na adresy elektroniczne, które nam udostępniłeś (e-mail, nr telefonu). Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zgłosić sprzeciw wobec dalszego przetwarzania Twoich danych w celach marketingowych/informacyjnych. Aby odwołać swoją zgodę wystarczy, że skontaktujesz się z nami.
Ponadto przysługuje Ci prawo do wglądu w treść dotyczących Cię danych, w każdej chwili możesz również zażądać ich poprawienia, zmiany, usunięcia lub przeniesienia do innego podmiotu administrującego.
Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z przepisami polskiego prawa oraz zgodnie z rozporządzeniami unijnymi.
Jednocześnie jeśli uważasz, że w jakikolwiek sposób naruszamy Twoje dane osobowe, przysługuje Ci prawo do złożenia odpowiedniej skargi do Urzędu Ochrony Danych Osobowych (dawniej zwanym GIODO – Głównym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych).

– zapamiętywania informacji o Twojej sesji
– statystycznych
– marketingowych
– udostępnienia Ci pozostałych funkcjonalności strony
– Firefox
– Chrome
– Safari
– Internet Explorer / Microsoft Edge

Usługi Zewnętrzne
W celu zapewnienia jak najlepszego funkcjonowania Fundacji, Twoje dane osobowe są przekazywane do podmiotów bezpośrednio z nami współpracującymi, które pozwalają nam trzymać rękę na pulsie i mieć pełną wiedzę na temat naszych darczyńców, osób współpracujących oraz formie i wielkości ich zaangażowania w nasze działania.

Kontakt z Administratorem
Jeśli chciałbyś skorzystać z przysługujących Ci uprawnień dotyczących Twoich danych osobowych, lub po prostu chcesz zapytać o coś wiązanego z naszą Polityką Prywatności napisz na adres e-mail: fundacja@civitaschristiana.pl
Nasze dane korespondencyjne to:
Fundacja „Civitas Christiana”
ul. Wspólna 25