Współpraca z Oddziałami Katolickiego Stowarzyszenia”Civitas Christiana”

Posted by on Maj 15, 2015 in Informacje | 0 comments

Współpraca z Oddziałami Katolickiego  Stowarzyszenia”Civitas Christiana”

Trudno sobie wyobrazić sytuację, w której fundacja będzie autonomicznym bytem funkcjonującym obok Oddziału, czy nawet konkurującą z Oddziałem w realizacji przedsięwzięć, które również mógłby i on realizować. Właściwą formą jest partnerstwo, tak pożądane i traktowane priorytetowo we wszystkich funduszach. Przecież korzystanie ze środków zewnętrznych, które są obecne również i teraz w Stowarzyszeniu, jest nadal zadaniem i postulatem. Chciałbym powtórzyć jeszcze raz- to okazja na poszerzenie  naszego środowiska o aktywne i ambitne osoby, często młode, które będą liderami w realizacji konkretnych projektów. Zdarza się, że przychodzą z konkretnym pomysłem, który jest nam trudno zrealizować jako Stowarzyszeniu lub nie mamy możliwości. Pewnie będzie też możliwość wspomagania już realizowanych projektów.